Babeczka35

Babeczka35

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1769]

Placuszki z cukinii

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Takie placuszki możemy przygotować bardzo szybko.Możemy podać gorące do ziemniaków i surówki,lub udekorowane ketchupem.

Placuszki z cukinii

Składniki:

Placuszki z cukinii

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z cukinii
1.Do mąki stopniowo dolewamy wodę,mieszamy widelcem aż powstanie ciasto o konsystencji gęstej śmietany,solimy do smaku. 2.Cukinię myjemy,osuszamy i obieramy,następnie kroimy w cienkie plastry i oprószamy solą ,następnie panierujemy w cieście a następnie w bułce tartej. 3.Tak przygotowane plasterki cukinii smażymy na dobrze rozgrzanym oleju kilka minut z obu stron.Osączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Tagi:

tarta cukinia