Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Placuszki z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Proste i szybkie w przygotowaniu placuszki. Puszyste, lekko wilgotne są idealne na śniadanie. W szczególności dzieciom bardzo posmakowały.

Placuszki z jabłkami

Składniki:

Placuszki z jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z jabłkami
Jajko utrzeć z cukrem do białości. Wlać mleko i rozpuszczone przestudzone masło. Wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wszystko dokładnie zmiksować. Ciasto powinno być dość gęste. Jabłka obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub drobno pokroić. Dodać do ciasta, wymieszać i odstawić na 5min. Ciasto kłaść łyżką na patelni z powłoką. Smażyć bez tłuszczu. Na drugą stronę przewracać, gdy pojawią się pęcherzyki powietrza. Podawać posypane cukrem pudrem lub z golden syrup.