kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1431]

Placuszki z marchewki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki z marchewki smakują rewelacyjnie, szczególnie z jogurtem i szczypiorkiem. Zapraszam po przepis.

Placuszki z marchewki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z marchewki

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z marchewki
Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Na rozgrzanym oleju smażymy cebulę z czosnkiem na złoty kolor.
Do marchewki dodajemy jajka, kefir, smażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz ziołowy i mąkę.
Ciasto dokładnie mieszamy. Na rozgrzanym oleju smażymy placuszki i przekładamy na ręcznik papierowy, odsączamy.
Placuszki z marchewki
Umytą marchewkę ścieramy na tarce do miski
Placuszki z marchewki
Cebulę i czosnek drobno kroimy i smażymy
Placuszki z marchewki
Placuszki smażymy z obu stron na rumiano
Placuszki z marchewki
Usmażone placuszki przekładamy na papierowy ręcznik