Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Placuszki z mortadeli i pieczarek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Łatwe do przygotowania, efektowne i smaczne.

Placuszki z mortadeli i pieczarek Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Placuszki z mortadeli i pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z mortadeli i pieczarek
Mortadelę obrać z osłonki, pokroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Pieczarki umyć, posiekać lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miski wybić jajka, roztrzepać widelcem, wsypać pieczarki, cebulę, szczypior, mortadelę, dodać majonez, mąki, przyprawić do smaku, wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej. Smażyć z obu stron na złoty kolor.
Placuszki z mortadeli i pieczarek
Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miski
Placuszki z mortadeli i pieczarek
Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Placuszki z mortadeli i pieczarek
Łyżką nakładać ciasto na rozgrzany olej i smażyć z obu stron na złoty kolor
Placuszki z mortadeli i pieczarek
Usmażone placuszki osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku