gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Placuszki z ryżu i ....

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Woreczek ryżu brązowego gotujemy do miękkości...

Placuszki z ryżu i ....

Składniki:

Placuszki z ryżu i ....

 

 

Sposób przygotowania:

Placuszki z ryżu i ....
Woreczek ryżu brązowego gotujemy do miękkości z dodatkiem kostki wołowej. Odcedzamy i studzimy.Następnie przekładamy do miski. Do ryżu dodajemy drobno pokrojone parówki, starty na tarce o dużych oczkach żółty ser oraz drobno posiekany por. Wbijamy jajka i dodajemy mąkę. Wszystko dokładnie mieszamy i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią. Ponownie mieszamy. Margarynę roztapiamy. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy z masy placuszki, które nakładamy łyżką. Takie placuszki sprawdzają się świetnie do obiadu.