szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Plastry cukini smażone z ziołami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Plastry cukini można jeść jako przekąskę lub dodatek do obiadu.

Plastry cukini smażone z ziołami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Plastry cukini smażone z ziołami

 

Sposób przygotowania:

Plastry cukini smażone z ziołami
Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy na plasterki , maksymalnie centymetrowej szerokości. Plastry cukini przekładamy do naczynia, obsypujemy ziołami prowansalskimi i tymiakiem (mogą być inne ulubione zioła) i dolewamy oliwę. Całość dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilkanaście minut. Plasterki smażymy na rozgrzanej patelni, po ok 2-3 minuty na każdej ze stron. Po usmażeniu posypujemy lekko solą
Plastry cukini smażone z ziołami
Pot5rzebujemy cukini, ziół prowansalskich i soli
Plastry cukini smażone z ziołami
Cukinie kroimy na plastry i przekłądamy do naczynia
Plastry cukini smażone z ziołami
Posypujemy ziołami, dodajemy oliwe i mieszamy

Tagi:

zioła cukinia