anemon

anemon

Złoty Ekspert
[Przepisów: 693]

Plastry ogórków z curry

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Takie ogórkowe plastry są dobrym dodatkiem do dań obiadowych, ale również świetnie smakują na kanapkach.

Plastry ogórków z curry

Składniki:

Plastry ogórków z curry

 

 

Sposób przygotowania:

Plastry ogórków z curry
Obrane ze skórki ogórki średniej wielkości kroję w ukośne plastry. Do przygotowanych słoiczków wkładam po 1 łyżeczce gorczycy, po 3 ziarna ziela angielskiego i po łyżeczce ziaren czarnego pieprzu. Następnie ciasno układam plastry ogórków. Wodę zagotowuję z octem i przyprawami. Gorącą zalewę rozlewam do słoików z ogórkami. Słoiki zamykam zakrętkami i pasteryzuję 5 minut. Pozostawiam w garnku do ostygnięcia, po czym odstawiam do piwnicy.

Tagi:

ogórki