peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Płatki jaglane z granatem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Płatki jaglane to świetny pomysł na śniadanie, dodają energii i witalności pozwalając cieszyć się aktywnością fizyczną.

Płatki jaglane z granatem

Składniki:

Płatki jaglane z granatem

 

  • 200 ml mleka kokosowego
  • 1/2 szklanki płatków jaglanych
  • 1 łyżka syropu z agawy
  • 1 owoc granatu

Sposób przygotowania:

Płatki jaglane z granatem
Granat myjemy, obieramy - odcinamy górną część, dzielimy nożem na ćwiartki i wyłuskujemy nasiona. Do małego garnuszka wlewamy wodę, tak aby przykryła dno - zagotowujemy. Wlewamy mleko kokosowe - zagotowujemy. Do gotującego się mleka dosypujemy płatki jaglane i gotujemy mieszając przez około 3 minuty. Dodajemy syrop z agawy - mieszamy. Ugotowane płatki jaglane wykładamy do miseczki, posypujemy nasionami granatu.