AniaHania

AniaHania

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 131]

Płatki jaglane z musem brzoskwiniowo śliwkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo lubię płatki jaglane ugotowane na mleku bez żadnych dodatków. Ale świetnie też smakują z owocami.

Płatki jaglane z musem brzoskwiniowo śliwkowym

Składniki:

Płatki jaglane z musem brzoskwiniowo śliwkowym

 

Sposób przygotowania:

Płatki jaglane z musem brzoskwiniowo śliwkowym
Brzoskwinię i śliwki pokroiłam w małą kostkę. Do garnka wlałam 150 ml wody, dodałam trochę cukru, gdy się rozpuścił dodałam owoce i chwilę razem gotowałam na małym ogniu.

Następnie wszystko razem zblendowałam, dodałam anyż i wymieszałam. 2 szklanki mleka wlałam do garnka, wsypałam 5 łyżek płatków jaglanych, gotowałam do czasu aż zgęstnieją, często mieszając.

Dodałam odrobinę cynamonu. Wyłożyłam na talerz, polałam musem owocowym, na wierzch dodałam pokrojoną brzoskwinię, dodałam też trochę rodzynek. 

Tagi:

danie owoce