bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Szybki deser z płatków ryżowych, bakalii oraz duszonego jabłka z cynamonem. Jest bardzo smaczny, możemy przygotować go na drugie śniadanie lub podwieczorek.

Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami

Składniki:

Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami

 

Sposób przygotowania:

Płatki ryżowe z jabłkami i bakaliami
Jabłko obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do rondelka, wlewamy niewielką ilość wody. 

Dusimy na małym ogniu przez 5 minut, pod koniec dodajemy cynamon, dokładnie mieszamy. 

Płatki ryżowe wsypujemy do osobnego rondelka, zalewamy niewielką ilością wody, gotujemy przez 3 minuty, zdejmujemy z ognia.

Dodajemy duszone jabłko, rodzynki, płatki migdałów oraz posiekane orzechy, wszystko razem mieszamy.