Pleśniak

Ciasta « poprzedni | następny »
dorotkamalenstwo - Przepis na: Pleśniak offline

Szef Kuchni
Przepisy: 66
Pleśniak
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Pyszne i smaczne ciasto, trochę pracochłonne ale wychodzi przesmaczne.


trudność: łatwe
czas:

Pleśniak - SKŁADNIKI:

  • 0,5kg mąki
  • 5 jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 8 łyżek cukru
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • 1 kostka margaryny
  • 1 szklanka cukru do piany
  • 2 łyżki kakao
  • 0,5 kg jabłek
  • 3 łyżki dżemu
  • cynamon

Pleśniak - PRZYGOTOWANIE:

Mąkę, żółtka, proszek do pieczenia, cukier, margarynę zagnieść na kruche ciasto. Ciasto podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć na blachę, drugą podzielić na 2 mniejsze części, do jednej dodać 2 łyżki kakao, obie wstawić do zamrażalnika na 30 minut. Na wyłożone na blaszy ciasto wyłożyć dżem, obrane i pokrojone w łódeczki jabłka. Posypać cynamonem. Zetrzeć 1 część ciasta zamrożonego, a na to dać ubitą pianę, na którą zetrzeć drugą część zamrożonego ciasta. Piec w 180 stopniach przez ok 1 godzinę. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Pleśniak (strona 1 z 1)  
Magdusia1312

Magdusia1312
offline

2008-12-15 19:17
ciekawa nazwa ;P
Skomentuj
Oceń:
0
Gość

Monika
gość

2009-01-04 12:26
Dziwna nazwa :D ale zobacze w smaku
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Maślankowo-brzoskwiniowa kostka Szarlotka z połówkami jabłek Marchewkowa tarta
Tarta makowo- pomarańczowa Drożdżówki z serem Dyniowa karpatka
Kakaowe ciasto z masą serkową Jogurtowy serniczek Strucla drożdżowa z makiem
Kopiec kreta z bitą śmietaną Piernik korzenny z polewą Biszkoptowy przekładaniec z aronią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane