Wokalista

Wokalista

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 543]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 3

Pyszny pleśniowy placek :P Nazwa nie mówi o smaku !

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • 1 sztuka margaryna,
  • 3 szklanki mąka,
  • 4 sztuki jajka,
  • 1 łyżka cukier,
  • 1 opakowanie proszek do pieczenia,
  • 1 opakowanie powidła

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Margarynę , mąkę , żółtka , proszek , 1 łyżkę cukru razem zagnieść.
Podzielić na 3 części . Do pierwszej części dodać kakao. Na bardzo posmarowaną tłuszczem blaszkę zetrzeć całe ciasto na to ciasto położyć powidła następnie czarne ciasto na to ciasto lejemy białka ubite na pianę z 1 szklanki cukru i jednego białka.
Pieczemy około 40min. w temp. około 150-180sto.

Tagi:

jajko jajka