Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pleśniak

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

po prostu ciasto z jabłkami i kruszonką

Pleśniak

Składniki:

Pleśniak

 

  • 1 ½ szklanki cukru do piany z białek
  • 3 szklanki mąki
  • 2 łyżki cukru
  • 5 jaj białka na pianę żółtka do ciasta
  • 1 kostka palmy roztopić
  • 1 proszek pojedynczy
  • 4 starte na wiórki jabłka2 łyżeczki ciemnego kakao

 

Sposób przygotowania:

Pleśniak
Z mąki, cukru, żółtek, palmy, proszku zagnieść ciasto. Podzielić je na pół. Do jednej części dodajemy kakao. Formuje my kule i wkładamy je do zamrażalnika by stwardniały. Na wysmarowaną tłuszczem blaszkę ścieramy białe ciasto, następnie kładziemy jabłka na to ścieramy ciemne. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 25 minut następie polewamy pianą z białek zmieszaną z cukrem i pieczemy dalej aż piana nabierze ciemno złotego koloru.

Tagi:

ciasto