Xetnom

Xetnom

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 50]

Płoć zapiekana w piekarniku

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Sposób podania płotki zapiekanej w piekarniku

Płoć zapiekana w piekarniku Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Płoć zapiekana w piekarniku

 

Sposób przygotowania:

Płoć zapiekana w piekarniku
Ryby dokładnie sprawiamy.Odsączamy papierowymi ręcznikami Przyprawiamy od środka i skrapiamy cytryną. Odstawiamy na chwilę do lodówki. Na każdą z tusz kładziemy kawałek masła i posypujemy koperkiem. Szczelnie zawijamy w Folię aluminiową by ryba zbytnio nie wyschła. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 190°C przez około 20-25 min.
Płoć zapiekana w piekarniku
Każdą tuszkę ryby zawijamy w osobny kawałek folji aluminiowej.
Płoć zapiekana w piekarniku
Ryby układamy na ruszcie i pieczemy w temperaturze 190°C