Dracula

Dracula

Kucharz
[Przepisów: 6]

Płonący Camembert

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Płonący camembert jest wykwintnym dodatkiem do uroczystej kolacji itp.

Płonący Camembert

Składniki:

Płonący Camembert

 

  • 4 małe serki camembert
  • słodka sproszkowana papryka
  • sól czosnkowa
  • 2 jajka
  • 2 łyżki zimnej wody
  • 8 łyżek tartej bułki
  • tłuszcz do smażenia
  • 2 kieliszki mocnego alkoholu

Sposób przygotowania:

Płonący Camembert
W głębokim garnku rozgrzać tłuszcz do 175 st. Serki pokroić na pół, posypać papryką i solą. Jajka rozmącić z wodą i obtoczyć w nich ser. Bardzo starannie obtoczyć serki w tartej bułce. Opanierowane kawałki sera opiekać 2-3 min. w gorącym tłuszczu. Następnie wyjąć łyżką cedzakową i przełożyć do naczynia w którym będą podawane. Alkohol rozgrzać nieco nad płonieniem i polać nim serki. Podpalić.

Tagi:

jajko tarta jajka