zewa

zewa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2423]

Plotki w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

smaczne rybki w occie .................

Plotki w occie Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Plotki w occie

 

Sposób przygotowania:

Plotki w occie
Płotki wypatroszyć, odciąć głowy ( można użyć już oczyszczonych ). Do garnka wlać wodę i ocet, dodać pokrojoną marchew i cebulę oraz wszystkie przyprawy i zagotować zalewę. Ryba nie będzie solona dlatego zalewa powinna być dobrze słona. Zalewę gotować kilka minut. Umyć dokładnie i osuszyć. Na patelni rozgrzać olej, każdą rybę obtoczyć w męce i smażyć na złoto brązowy kolor. Usmażone ryby wkładać do gorącej zalewy. Usmażone płotki wystudzić razem z zalewą i tak odstawić do lodówki na około 3 dni aby ryby dobrze naciągnęły. Podawać z pieczywem.
Plotki w occie
Etap 1płotki wypatroszyć umyc i osuszyć...
Plotki w occie
Etap 2obtoczone w mące smażyć na zloto brązowy kolor
Plotki w occie
Etap 3usmażone płotki kłaść do gorącej zalewy