Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

po meksykańsku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

potrawka na ostro po meksykańsku

po meksykańsku

Składniki:

po meksykańsku

 

  • 3 kiełbasy
  • 2 duże cebule
  • 8 pieczarek dużych
  • puszka kukurydzy
  • puszka groszku
  • puszka fasoli
  • koncentrat pomidorowy ( 2 łyżki)
  • sól, piepirz, chiwlii

 

Sposób przygotowania:

po meksykańsku
Kiełbase kroimy w krążki i smażymy az się zarumieni. Pieczarki kroimy w talarki , a cebulę w kostkę, Dodajemy do kiłełbasy i dusimy pod przykryciem aż będą miękkie. podlewając co jakiś czas wodą.
Dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy solą, pieprzem, orach przyprawą chilli. Dusimy prze następne 10 minut. Na koniec odsączamy przez sitko groszek, kukurydzę i fasolę i dodajemy do naszej potrawki, delikatnie mieszamy i dusimy przez ok 5 minut. :)
Gotowe:)

Tagi:

kielbasa