Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pochrzanione jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Też tak macie , że zawsze ugotuje Wam sie za dużo jajek na twardo na Wielkanoc ?

Pochrzanione jajka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pochrzanione jajka

 

  • 2 ugotowane na twardo jajka
  • 2 płaskie łyżeczki tartego chrzanu
  • 1 łyżeczka gęstego majonezu
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu czarnego mielonego
  • 1 łyżka pokrojonej natki pietruszki
  • 2 łyżki bułki tartej do panierowania
  • 2 łyżki masła do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Pochrzanione jajka
Jajka przekroić ze skorupkami na połówki. Ostrożnie wyjąć łyżeczką białka i żółtka - skorupki odłożyć. Białka i żółtka rozetrzeć widelcem na bardzo drobno . Dodać usiekaną natkę, majonez i chrzan. Doprawić szczyptą soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Wypełnić masą jajeczną puste połówki skorupek. Panierować kładąc masą jajeczną na bułce tartej i poruszając by sie przykleiła ( bułka). Na patelni rozgrzać masło. Na gorące kłaść połówki jajek panierowaną stroną do patelni. Smażyć do zrumienienia bułki tartej. Podawać na gorąco lub zimno.
Pochrzanione jajka
Ugotowane na twardo jajka przekroić na pół ze skorupkami i wyjąć zawartość
Pochrzanione jajka
Rozgnieść widelcem na miazgę jajka- dodać dodatki i doprawić
Pochrzanione jajka
Napełnić masą jajeczną skorupki i opanierować w bułce tartej
Pochrzanione jajka
Usmażyc na rozgrzanym maśle na rumiano -podawać na zimno lub gorąco

Tagi:

jajko tarta jajka