czekoladka_m

czekoladka_m

Złoty Ekspert
[Przepisów: 986]

Książka Kucharska: Ciasta na zimno z owocami

Pod truskawkowym kocykiem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Ciasto jest bardzo smaczne, nie za słodkie i znakomite na upalne dni.

Pod truskawkowym kocykiem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Pod truskawkowym kocykiem

 

  • 20 dag herbatników,
  • 3/4 kost. margaryny,
  • 25 dag świeżych truskawek,
  • galaretka truskawkowa,
  • 1/4 szkl. mleka,
  • 80 dag waniliowego serka homogenizowanego,
  • szkl. śmietany kremówki,
  • 2 łyżki cukru pudru,
  • cukier waniliowy.

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pod truskawkowym kocykiem
Margarynę stopić, przestudzić i zmieszać z pokruszonymi herbatnikami oraz pudrem. Ułożyć na dnie natłuszczonej tortownicy o średnicy cm. Żelatynę rozmieszać w mleku, podgrzewając rozpuścić. Ostudzić, zmieszać z serkiem. Kremówkę ubić, wsypać cukier waniliowy, dodać do masy serowej. Masę wyłożyć na ciastka. Ułożyć pokrojone w plastry truskawki, lekko docisnąć. Galaretkę rozpuścić w 1 1/3 szkl. wrzątku, przestudzić, tężejącą zalać ciasto. Schłodzić.
Pod truskawkowym kocykiem
Etap 1
Pod truskawkowym kocykiem
Etap 2
Pod truskawkowym kocykiem
Etap 3