mysza75

mysza75

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 914]

Książka Kucharska: Przepisy z grzybami leśnymi

Podgrzybki z kaszą jęczmienną i porem

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Zdrowe szybkie, jesienne danie z kaszą jęczmienną i aromatycznymi grzybami leśnymi.

Podgrzybki z kaszą jęczmienną i porem Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podgrzybki z kaszą jęczmienną i porem

 

 

 

  • 1 por biała część

 

 

 

  • Majeranek

 

 

 

  • 1/3 pęczka pietruszki

 

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki z kaszą jęczmienną i porem
Grzyby obieram, myję, i kroję. Na patelni na oleju podsmażam pokrojona por, pod koniec dodaję kawałki papryki. Ja wycięłam gwiazdki za pomocą specjalnego nożyka. Por wykładam na talerz. Na tej samej patelni przesmażam grzyby, pod koniec sole, pieprze, doprawiam majerankiem. Dodaję por, wszystko mieszam. Kaszę przelewam zimna wodą, wsypuję do garnka, dodaję jedną łyżkę oleju , zalewam 2 szklankami wody i zagotowuje do momentu wchłonięcia przez kasze wody. Odstawiam na 45 minut pod koc. Kasza dojdzie. Następnie dodaję ją do grzybów, chwilę jeszcze podsmażam, dekoruję pietruszką i podaję.
Podgrzybki z kaszą jęczmienną i porem
Por biala częśc pokrojona i podgrzybki małe
Podgrzybki z kaszą jęczmienną i porem
Grzyby podsmażone z porem i papryką czerwoną