lipka02

lipka02

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1186]

Podgrzybki z mięsem w śmietanie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Podgrzybki z mięsem w śmietanie

Podgrzybki z mięsem w śmietanie

Składniki:

Podgrzybki z mięsem w śmietanie

 

Sposób przygotowania:

Podgrzybki z mięsem w śmietanie
Filet z kurczaka pokrój w kostkę.Cebulę posiekaj,zeszklij na maśle około 2 łyżki,dodaj grzyby.Na oleju na drugiej patelni podsmaż mięso z kurczaka.Pozostałe masło rozpuść,dodaj mąkę oraz śmietany. Wrzuć do tego podsmażone grzyby oraz filet.Całość dopraw do smaku i duś do miękkości na wolnym ogniu,podawaj np ze świeżymi ziemniaczkami.