Podkamieniec

Ciasta « poprzedni | następny »
Anna1107 - Przepis na: Podkamieniec offline

Kucharz
Przepisy: 14
Podkamieniec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

..............................................


trudność: średne
czas:

Podkamieniec - SKŁADNIKI:

  • Ciasto:
  • 60 dkg mąki
  • 5dkg margaryny rozpuszczonej
  • 1 szkl cukru
  • 2 jaja
  • 3 dkg śmietany
  • 1 łyżeczka sody
  • 2 łyżeczki miodu
  • Masa:
  • 1 litr mleka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyżki masła
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 jaja
  • 1 cukier waniliowy
  • zapach dowolny

Podkamieniec - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Miksujemy jaja z cukrem. Następnie mąkę mieszamy z sodą,dodajemy miód,śmietanę i margarynę. Wszystko zagniatamy. Masa: Mleko gotujemy z masłem a jajka ucieramy z cukrem dodając mąkę,śmietanę,cukier waniliowy i aromat dowolny.Po wymiksowaniu dodajemy to do gotującego się mleka i gotujemy jeszcze przez 5 min. Upieczone 4 placki smarujemy gorącą masą. 5 placek ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy po wierzchu. Smacznego! :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podkamieniec (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha
offline

2012-11-05 16:47
Jakie mają być wymiary blachy, temperatura i czas pieczenia?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Orzechowy z bezą Babka piernikowa Ciasto  chmurka
Sernik Tiramisu Fale dunaju z gruszkami Drożdżówki z dżemem jagodowym
Pełnoziarnista tarta z jabłkami Ciasto drożdżowe ze śliwkami Torcik bezowy z kremem toffi
Mocno kokosowe ciacho Sernik na zimno z bananami Marchwiowy metrowiec

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane