Podkamieniec

Ciasta « poprzedni | następny »
Anna1107

Kucharz
Przepisy: 14
Podkamieniec
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

..............................................


trudność: średnie
czas:

Podkamieniec - SKŁADNIKI:

Podkamieniec - PRZYGOTOWANIE:

Ciasto: Miksujemy jaja z cukrem. Następnie mąkę mieszamy z sodą,dodajemy miód,śmietanę i margarynę. Wszystko zagniatamy. Masa: Mleko gotujemy z masłem a jajka ucieramy z cukrem dodając mąkę,śmietanę,cukier waniliowy i aromat dowolny.Po wymiksowaniu dodajemy to do gotującego się mleka i gotujemy jeszcze przez 5 min. Upieczone 4 placki smarujemy gorącą masą. 5 placek ścieramy na tarce o dużych oczkach i posypujemy po wierzchu. Smacznego! :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podkamieniec (strona 1 z 1)  
edytaha

edytaha

2012-11-05 16:47
Jakie mają być wymiary blachy, temperatura i czas pieczenia?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta
Idealny sernik z rosą Brownie w jajkach Mazurek Wielkanocny  o smaku migdałowym
Orzechowa krówka Królewiec z polewą rodzynkową Pełnoziarnista tarta owocowa
Tort sernikowy z dynią Karpatka z pysznym kremem Ciasto ananasowo - kokosowe
Cytrynowy sernik z polewą kajmakową Ciasto kocie oczka Drożdżowa gwiazda z makiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane