Podniebne smaki

Przed uczestnikami „MasterChefa Juniora” nowe, wyjątkowe zadanie. Opuszczą studio telewizyjne i przygotują dania w Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie! Staną także twarzą w twarz z... indykiem!

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Podniebne smaki
fot. Materiały prasowe TVN
Każdy odcinek tej edycji „MasterChefa Juniora” zadziwia nie tylko niesamowitymi umiejętnościami kulinarnymi dzieci, ale i ciekawymi konkurencjami. W najbliższym mali uczestnicy show razem z jurorami odwiedzą pełne magii Muzeum Lotnictwa Polskiego w Krakowie. Kucharze zostaną podzieleni na dwie drużyny, a każda z nich będzie musiała przygotować menu dla pracowników i zwiedzających muzeum.

Zwycięska drużyna zdobędzie dużą przewagę w konkurencji eliminacyjnej. A ta także zapowiada się ciekawie! Dzieciaki – już po powrocie do studia – będą robić dania z drobiu. Aby lepiej przygotować się do zadania, młodzi kucharze osobiście poznają ptactwo. W jaki sposób? Specjalnie dla nich studio telewizyjne na kilkanaście minut zamieni się w prawdziwą fermę drobiu!

Kropka TV

Wszystkie konkurencje oceniać będzie jury, czyli Anna Starmach, Michel Moran i Mateusz Gessler. Ten ostatni nie może się nachwalić uczestników programu. – Dzieciaki niezmiennie nas zaskakują swoimi talentami kulinarnymi, ale i radością, jaką w sobie mają. Myślę, że my, dorośli, powinniśmy się uczyć od nich tego optymizmu i wiary w siebie – mówi. Mateusz ma także sposób na to, jak nawiązać dobry kontakt z młodymi kucharzami: uczyć, podpowiadać, ale niczego nie narzucać.

tekst: Anna Woźniak