dziubek123

dziubek123

Szef Kuchni
[Przepisów: 40]

Podpłomyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podpłomyki można jeść na wiele sposobów, na przykład można je posmarować dżemem, serkiem, majonezem. Smakują też świetnie bez dodatków. (;

Podpłomyki

Składniki:

Podpłomyki

 

Sposób przygotowania:

Podpłomyki
Do miski wsypać mąkę, odrobinkę soli i wlać wodę. Wody należy dodać tyle, by masa była gęsta jak śmietana. Dobrze wlewać jest ją po trochu. Całość energicznie wymieszać łyżką. Ciasto musi być gładkie i jednolite. Wyłożyć płaską blachę papierem do pieczenia. Ciasto nakładać łyżką. Nie nakładać placków zbyt blisko siebie, bo podczas pieczenia skleją się. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Do gorącego piekarnika wsunąć blachę z plackami i piec około 15 minut. Gotowe podpłomyki wyłożyć na talerz. Smacznego!