Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Podroby duszone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podawać z ryżem na sypko.

Podroby duszone

Składniki:

Podroby duszone

 

  • 1 kg żołądków z kurczaka
  • 3 łyżki maki
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 3 ogórki zielone
  • cebula
  • ole do smażenia
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Podroby duszone
Żołądki umyć,pokroić w paski zalać wodą i dusić do miękkości.Cebulę obrać, drobniutko pokroić i zeszklić na oleju. Ogórki obrać, usunąć nasiona pokroić w kostke i dodać do cebuli, a następnie przełożyć do uduszonych żołądkowi.Razem wszystko dusić jeszcze chwilę ciągle mieszając. Na końcu zalać sosem sojowym i mąką wymieszaną z zimna wodą, zagotować, doprawić przyprawami i odstawić na 15 minut.