jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Podudzia drobiowe z cukinią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10

Danie można wzbogacić dodając pomidora lub koncentrat pomidorowy. Obie wersje smakują pysznie! POLECAM

Podudzia drobiowe z cukinią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Podudzia drobiowe z cukinią

 

 

Sposób przygotowania:

Podudzia drobiowe z cukinią
Cebulę kromy w piórka i rumienimy na oleju. Dodajemy do niej drobno posiekaną papryczkę chilii. Między czasie cukinie kroimy w kostkę , a czerwoną paprykę w paseczki. Podudzia nacieramy przyprawami. Tak przygotowane obsmażamy dokładnie na rozgrzanym oleju z każdej strony. Do zrumienionej cebuli dokładamy przygotowane warzywa oraz obsmażone pałki z kurczaka. Całość podlewamy rosołem i dusimy do miękkości warzyw i mięsa. Gdy składniki będą gotowe danie doprawiamy do smaku, zabielamy i dodajemy natkę pietruszki. Zagotowujemy całość i podajemy.
Podudzia drobiowe z cukinią
Mięso myjemy, osuszamy i oprószamy przyprawami
Podudzia drobiowe z cukinią
Cukinie oraz paprykę kroimy na mniejsze części- w kostkę
Podudzia drobiowe z cukinią
Pałki z kurczaka rumienimy na oleju z każdej strony
Podudzia drobiowe z cukinią
Mięso dodajemy do przygotowanych warzyw. Dusimy całość