VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kolejna tania propozycja na soczystego kurczaka. Tania, ponieważ wymaga tylko kilku składników. Po domu unosi się smaczny zapach pieczonej papryki.

Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami
Udka myjemy i usuwamy w większej części wewnętrzną kość. Usuwając kość mięso wywijamy w drugą stronę, wtedy jest nam łatwiej wyciąć kość. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Paprykę oraz pieczarki kroimy w drobna kosteczkę i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Doprawiamy solą i pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy miejsce po kości. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy resztą papryki i pieczarek. Pieczemy pod przykryciem w 200*C przez 50 minut.
Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami
Etap 1 Usuwamy wewnętrzną kość z udka
Podudzia faszerowane papryką i pieczarkami
Etap 2 warzywa kroimy w kosteczkę i podsmażamy