iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Podudzia kurczaczka z majerankiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Podudzia kurczaczka z majerankiem

Podudzia kurczaczka z majerankiem

Składniki:

Podudzia kurczaczka z majerankiem

 

  • 6 szt podudzia z kurczaka,
  • papryka słodka mielona
  • papryka ostra,
  • majeranek
  • Przyprawa do kurczaka - pikantna,
  • 2 łyżki oleju

 

Sposób przygotowania:

Podudzia kurczaczka z majerankiem
Podudzia z kurczaka myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem . Doprawiamy przyprawą do mięsa i obsmażamy na patelni na złoty kolor.Następnie układamy na blaszce doprawiamy majerankiem papryką słodką i ostrą i wkładamy do piekarnika. Pieczemy do miękkości ok 40 min w 190 stopniach z termoobiegiem .Podajemy z gotowanymi brokułami .Przed podaniem mięso oprószamy roztartym w ręce majerankiem .Pasuje do ryżu