Podudzia zapiekane z ryżem

Ryż « poprzedni | następny »
ajo - Przepis na: Podudzia zapiekane z ryżem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 353
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Podudzia zapiekane z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Obiad dla rodzinki bez większego wysiłku :)


trudność: łatwe
czas:

Podudzia zapiekane z ryżem - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 2 torebki ryżu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 kostki masła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, wegeta natur, słodka papryka

Podudzia zapiekane z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Ryż rozsypać równomiernie na spodzie naczynia żaroodpornego, posypać go pokrojonym drobniutko czosnkiem oraz cebulą pokrojoną w półksiężyce. Na cebulę kładziemy natomiast podudzia z kurczaka, które posypujemy odrobiną soli i pieprzu oraz przyprawą do kurczaka. Następnie gotujemy zalewę: ok. 4 szklanki wody zagotowujemy w małym rondelku z koncentratem, masłem i przyprawami: solą, pieprz, papryką, wegetą. Gotową zalewę wlewamy do naczynia na kurczaka i ryż tak aby przykryć mniej więcej w połowie podudzia. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podudzia zapiekane z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem
Mięso mielone z ryżem i boczkiem Płatki ryżowe z dynią i żurawiną Rozgrzewający kurczak z dynią i jarmużem
Grzybowe risotto z marchewką i jarmużem Risotto w marchewce z boczku Placuszki ryżowe
Zapiekanka z tuńczykiem i ryżem Rizzotto Eli z dynią i kiełbasą Risotto z leśnymi grzybami i wędzonym boczkiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane