Strona główna Podudzia zapiekane z ryżem

Podudzia zapiekane z ryżem

Ryż « poprzedni | następny »
ajo offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 353
zdjęcia: 1 z 4
Podudzia zapiekane z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Obiad dla rodzinki bez większego wysiłku :)


trudność: łatwe
czas:

Podudzia zapiekane z ryżem - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 2 torebki ryżu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 kostki masła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, wegeta natur, słodka papryka

Podudzia zapiekane z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Ryż rozsypać równomiernie na spodzie naczynia żaroodpornego, posypać go pokrojonym drobniutko czosnkiem oraz cebulą pokrojoną w półksiężyce. Na cebulę kładziemy natomiast podudzia z kurczaka, które posypujemy odrobiną soli i pieprzu oraz przyprawą do kurczaka. Następnie gotujemy zalewę: ok. 4 szklanki wody zagotowujemy w małym rondelku z koncentratem, masłem i przyprawami: solą, pieprz, papryką, wegetą. Gotową zalewę wlewamy do naczynia na kurczaka i ryż tak aby przykryć mniej więcej w połowie podudzia. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podudzia zapiekane z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Kolorowe risotto z dynią Ryż smażony po kantońsku z łososiem i warzywami Ryżowo-grzybowy placek na zimno
Ryżowy kwiat z dodatkami Ryż z mięsem mielonym Proste dyniowe risotto
Krokiety z farszem ryżowo kurkowym Pierś z kurczaka z ryżem Risotto pełne jesieni
Pierś z indyka z kalarepką i ryżem Ryż podsmażany z mięsem mielonym Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i szpinakiem

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane