Strona główna Podudzia zapiekane z ryżem

Podudzia zapiekane z ryżem

Ryż « poprzedni | następny »
ajo - Przepis na: Podudzia zapiekane z ryżem offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 353
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Podudzia zapiekane z ryżem
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Obiad dla rodzinki bez większego wysiłku :)


trudność: łatwe
czas:

Podudzia zapiekane z ryżem - SKŁADNIKI:

  • 4 podudzia z kurczaka
  • 2 torebki ryżu
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 kostki masła
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, wegeta natur, słodka papryka

Podudzia zapiekane z ryżem - PRZYGOTOWANIE:

Ryż rozsypać równomiernie na spodzie naczynia żaroodpornego, posypać go pokrojonym drobniutko czosnkiem oraz cebulą pokrojoną w półksiężyce. Na cebulę kładziemy natomiast podudzia z kurczaka, które posypujemy odrobiną soli i pieprzu oraz przyprawą do kurczaka. Następnie gotujemy zalewę: ok. 4 szklanki wody zagotowujemy w małym rondelku z koncentratem, masłem i przyprawami: solą, pieprz, papryką, wegetą. Gotową zalewę wlewamy do naczynia na kurczaka i ryż tak aby przykryć mniej więcej w połowie podudzia. Piekarnik nagrzewamy na 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Smacznego :)


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Podudzia zapiekane z ryżem  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ryż
Zupa z żółtej cukinii z ryżem Pilaw z kokosową nutą Zapiekany ryż z kruszonką i bananami
Chińszczyzna na ostro Risotto z paluszkami surimi Risotto z kurczakiem i cukinią
Ryżowo-marchewkowe kotleciki drobiowe Paprykarz z tuńczyka Sypki ryż z jabłkami
Ryżowy przekładaniec Risotto z podgrzybkami Rolada z mielonego z ryżem,grzybami i marchewką

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane