marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Poduszeczki z mielonym mięsem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Ciasto francuskie rozmrozić,rozwałkować i pokroić w kwadraty,zro- -bić farsz i nadziewać,zalepić .Ułożyć na blasze wysmarowanej i piec

Poduszeczki z mielonym mięsem.

Składniki:

Poduszeczki z mielonym mięsem.

 

  • Opakowanie mrożonych płatów ciasta francuskiego,
  • Na farsz:
  • 400 g. mięsa mielonego drobiowego lub wieprzowego,
  • 1 cebula duża lub średnia,
  • jajo surowe,
  • pieprz,
  • sól,
  • 1 łyżka oleju na blachę,
  • 1 białko surowe,
  • tłuszcz do smażenia.

Sposób przygotowania:

Poduszeczki z mielonym mięsem.
Wyjąć z zamrażalnika ciasto francuskie w płatach i rozmrozić.Mięso
zmielić lub kupić gotowe mielone,cebulę obrać,umyć,posiekać i ze-
-szklić na tłuszczu,farsz można też przesmażyć z 3 min.doprawić.
Płaty ciasta rozłożyć na stolnicy i wykrawać nożem kwadraty,nakła-
-dać łyżeczką farsz,ale nie za dużo,a następnie drugim kwadratem
zakryć farsz i zalepić dobrze.Można na wierzchu poduszki z ciasta zrobić drabinkę lub inny wzór.Blachę natrzeć cienką warstwą oleju
rozsmarowując pędzelkiem silikonowym i wyłożyć arkuszem folii
aluminiowej lub pergaminu.Piekarnik nagrzać do 180 st.C. a na bla-
-sze układać kolejno ciastka i posmarować lekko białkiem po powi-
-erzchni i wstawić do piekarnika.Piec 25-30 min.Po upieczeniu wystudzić.

Tagi:

mięso ciasto