Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Podwójnie ryżowa sałatka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna i pożywna sałatka z ryżem i suszonymi pomidorami

Podwójnie ryżowa sałatka Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Podwójnie ryżowa sałatka

 

Sposób przygotowania:

Podwójnie ryżowa sałatka
Oba rodzaje ryżu gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą. Dodajemy pokrojone w paseczki pomidory suszone. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, również kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do pozostałych składników. Słonecznik prażymy na rozgrzanej patelni, studzimy. Do ryżu dodajemy umyty i drobno posiekany szczypiorek oraz olej z suszonych pomidorów. Doprawiamy do smaku pieprzem i odrobiną soli. Przed podaniem dodajemy prażony słonecznik i dokładnie mieszamy.
Podwójnie ryżowa sałatka
Oba rodzaje ryżu gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy, hartujemy zimną wodą.
Podwójnie ryżowa sałatka
Dodajemy pokrojone w paseczki pomidory suszone. Ser żółty kroimy w drobną kostkę, dodajemy do ryżu. Ogórka myjemy, obieramy ze skórki, również kroimy w drobną kostkę, dorzucamy do pozostałych składników.