Siba Mtongana

Siba Mtongana

Starszy Kucharz
[Przepisów: 22]

Podwójnie serowe rurki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Podwójnie serowe rurki to wspaniała przekąska nie tylko na imprezę. Przygotujesz je szybko i prosto!

Podwójnie serowe rurki

Składniki:

Podwójnie serowe rurki

 

  • 2 opakowania ciasta francuskiego

 

  • 2 łyżki sosu chilli

 

  • 125 g tartego parmezanu

 

  • 125 g tartego cheddara

 

  • Płatki chilli i sos chilli do podania

Sposób przygotowania:

Podwójnie serowe rurki
Piekarnik rozgrzej do 200°C. Jeden blat ciasta francuskiego rozłóż i posmaruj sosem chilli. Zmieszaj ze sobą obydwa gatunki sera i wysyp nim ciasto.

Całość przykrój drugim blatem, a następnie pokrój na paseczki i skręć dociskając końce tak, aby się zlepiły.

Wstaw do piekarnika i piecz 10-12 minut do czasu aż rurki nabiorą złotego koloru. Podawaj z sosem chilli posypane płatkami.

Przepis z Polsat Food Network