Ilonar2301

Ilonar2301

Złoty Ekspert
[Przepisów: 744]

Polędwica pieczona w ostrej marynacie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Mięciutkie mięsko, idealne na obiad.

Polędwica pieczona w ostrej marynacie

Składniki:

Polędwica pieczona w ostrej marynacie

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwica pieczona w ostrej marynacie
Polędwicę dobrze oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oliwę z oliwek wymieszać z papryką ostrą, słodką, solą, pieprzem, następnie dodać posiekany drobniutko czosnek. Oliwę wymieszać z winem, dodać zioła prowansalskie. Tak przygotowaną marynatą zalać polędwicę i odstawić na około 2 godziny co jakiś czas ją przekręcając. Po upływie tego czasu polędwicę przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać niewielką ilością wody i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 1,5 godziny.