Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Polędwica po myśliwsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwicę podajemy z pieczonymi ziemniakami.

Polędwica po myśliwsku

Składniki:

Polędwica po myśliwsku

 

  • 40 dag polędwicy
  • sól, pieprz
  • 10 dag wątróbki drobiowej
  • 20 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 10 dag przecieru pomidorowego
  • 100 ml białego wina

Sposób przygotowania:

Polędwica po myśliwsku
Polędwicę dzielimy na 4 kotlety, lekko zbijamy tłuczkiem, posypujemy solą, pieprzem i układamy po jednym kotlecie do wysmarowanych masłem foremek z folii. Wątróbki drobiowe, pieczarki, kroimy w plastry, a cebulę i czosnek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy z przecierem pomidorowym oraz z winem. Mieszankę tę wkładamy na plastry mięsa i zamykamy foremki. Pieczemy w piekarniku przez 15-20 minut w temperaturze 180-190 st.