Bernadetta

Bernadetta

Złoty Ekspert
[Przepisów: 947]

Polędwica wieprzowa na szybko

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Polędwica wieprzowa dla zapracowanych

Polędwica wieprzowa na szybko Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwica wieprzowa na szybko

Sposób przygotowania:

Polędwica wieprzowa na szybko

Polędwicę dokładnie myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, doprawiamy solą i pieprzem. Na patelni rozgrzewamy mocno olej rzepakowy i obsmażamy polędwicę na złoto ze wszystkich stron, przekładamy na suchą patelnię (bez żadnego tłuszczu). Bulionetkę rozpuszczamy w 2/3 szklanki wody, zalewamy polędwicę, przykrywamy i dusimy na wolnym ogniu około 15 minut. W tym czasie obieramy marchewkę, kroimy w średnią kostkę i wraz z fasolką szparagową wrzucamy na lekko osolony wrzątek. Gotujemy 2-3 minuty, odcedzamy. Sos z polędwicy zaprawiamy śmietaną i dorzucamy podgotowane warzywa, dusimy razem jeszcze 3-4 minuty. Podajemy z ulubionymi dodatkami.