Strona główna Poledwica wieprzowa w warzywach

Poledwica wieprzowa w warzywach

kotekbehemotek - autor przepisu Poledwica wieprzowa w warzywach offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
Poledwica wieprzowa w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Danie dla 4 osób, łatwe w wykonaniu przepyszne w jedzeniu :)


trudność: łatwe
czas:

Poledwica wieprzowa w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 2 poledwiczki wieprzowe po 30 dkg każda
  • 50 dkg małych ziemniaków
  • 50 dkg marchewki
  • 2 łyżki marmolady cytrynowej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki cukru
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Poledwica wieprzowa w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Sok z cytryny mieszamy sobie z 4 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru. Wkładamy do tego mięso i marynujemy około 1 godziny. W tym czasie kroimy marchewkę w ukośne plasterki. Gotować ją jakieś 15 minut w małej ilości osolonej wody. Ziemniaczki całe (ale bez skórki) ugotować też 15 minut w małej ilosci osolonej wody. Wyjmujemy mięso z marynaty i obsmażamy na oleju jakieś 15 minut. Wkładamy mieso w folię aluminiową. Sos ze smażenia mieszamy z marynatą, dodajemy marmoladę, sól i pieprz. Gotujemy około 3 minuty na małym ogniu. Marchew podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso odwijamy z folii, kroimy na 2 cm plasterki. Podajemy na 1 półmisku. Mięso na srodku, obłożone marchewką i ziemniakami polane odrobinką sosu. Resztę sosu przelewamy do sosjerki. Smacznego!



Komentarze do Poledwica wieprzowa w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Warzywna zapiekanka zatopiona w wegańskim serze Wiosenny łosoś na parze w towarzystwie warzyw Śledź nadziewany pieczony w folii aluminiowej
Biała kiełbasa z warzywami Roladki z kurczaka z orzechami i pomidorami Egzotyczny ryż z krewetkami
Cukinia i meksykańska spółka Canneloni z mięsem mielonym Kurczak na kolorowym ryżu
Cebulowy filet z kurczaka Zupa śródziemnomorska z różnymi gatunkami fasoli Szynka w chrzanowo-koperkowym sosie
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane