Strona główna Poledwica wieprzowa w warzywach

Poledwica wieprzowa w warzywach

kotekbehemotek - Przepis na: Poledwica wieprzowa w warzywach offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 744
Poledwica wieprzowa w warzywach
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Danie dla 4 osób, łatwe w wykonaniu przepyszne w jedzeniu :)


trudność: łatwe
czas:

Poledwica wieprzowa w warzywach - SKŁADNIKI:

  • 2 poledwiczki wieprzowe po 30 dkg każda
  • 50 dkg małych ziemniaków
  • 50 dkg marchewki
  • 2 łyżki marmolady cytrynowej
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka oleju
  • 2 łyżeczki cukru
  • sok z 1 cytryny
  • sól
  • pieprz

Poledwica wieprzowa w warzywach - PRZYGOTOWANIE:

Sok z cytryny mieszamy sobie z 4 łyżkami wody, 1 łyżeczką cukru. Wkładamy do tego mięso i marynujemy około 1 godziny. W tym czasie kroimy marchewkę w ukośne plasterki. Gotować ją jakieś 15 minut w małej ilości osolonej wody. Ziemniaczki całe (ale bez skórki) ugotować też 15 minut w małej ilosci osolonej wody. Wyjmujemy mięso z marynaty i obsmażamy na oleju jakieś 15 minut. Wkładamy mieso w folię aluminiową. Sos ze smażenia mieszamy z marynatą, dodajemy marmoladę, sól i pieprz. Gotujemy około 3 minuty na małym ogniu. Marchew podsmażamy na łyżce tłuszczu. Mięso odwijamy z folii, kroimy na 2 cm plasterki. Podajemy na 1 półmisku. Mięso na srodku, obłożone marchewką i ziemniakami polane odrobinką sosu. Resztę sosu przelewamy do sosjerki. Smacznego!


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Poledwica wieprzowa w warzywach  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Przepisy na obiad
Mielone z antonówką i papryką Cukinia zapiekana z kaszanką Kurczak po włosku
Żeberka w pomidorach Łopatka duszona z białą cebulą  Soczyste żeberka w keczupie
Penne z mięsem i pomidorami Quiche z grzybami Cukinia faszerowana
Racuszki serowe z sosem koperkowym Filet z kurczaka w ziemniaczanej panierce Mięso mielone z kapustą

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane