msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Polędwica z dorsza w ziołach.

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 11

Delikatne mięso dorsza w pachnących ziołach - rozpływa się w ustach!

Polędwica z dorsza w ziołach.

Składniki:

Polędwica z dorsza w ziołach.

 

  • 35 dag polędwicy z dorsza mrożonej
  • 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 1 czubata łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka soli ziołowej
  • 1 jajko
  • mąka do panierowania
  • sól
  • olej do smażenia

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwica z dorsza w ziołach.
Polędwice z dorsza lekko rozmrozić,opłukać, osuszyć. Oprószyć pieprzem cytrynowym,tymiankiem i solą ziołową i wstawić na 15 minut do lodówki. Jajko roztrzepać z małą ilością soli.Kawałki dorsza oprószyć mąką, zanurzać w jajku i panierować jeszcze raz mąka.Smażyć na złoty kolor na dobrze rozgrzanym oleju. Ja podałam z ziemniakami z wody i sałatką z kalafiora.