iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Polędwiczka i gruszka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 3/5 głosów: 4

Grillowana polędwiczka z gruszką i sosem porzeczkowym

Polędwiczka i gruszka z grilla

Składniki:

Polędwiczka i gruszka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczka i gruszka z grilla
Gruszkę twardą słodką dobrze myjemy nie obieramy z skórki i kroimy w plasterki wzdłuż . Polędwicę kroimy w cienkie plasterki. Grill lub patelnie grillowa dobrze rozgrzewamy i grillujemy plasterki gruszki i mięsa. Na koniec solimy i doprawiamy kolorowym pieprzem. Na patelni rozpuszczamy odrobinę masła dajemy porzeczki czerwone, dodajemy miód - mieszamy. Podlewamy winem. Redukujemy wino na dużym ogniu. Podlewamy odrobina wody i dusimy chwilę. Na koniec dodajemy odrobinę ok 2 łyżeczki zimnego twardego masła aby zagęścił nasz sos. Na talerz nakładamy grillowaną gruszkę i mięso. Dodajemy sos i podajemy.