pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1428]

Polędwiczka wieprzowa pieczona

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

delikatne mięsko, które rozpływa się w ustach

Polędwiczka wieprzowa pieczona Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczka wieprzowa pieczona

Sposób przygotowania:

Polędwiczka wieprzowa pieczona

Polędwiczkę nacieram solą, pieprzem czarnym oraz gałką muszkatołową. Odstawiam w chłodne miejsce na 1h. Następnie krótko przesmażam na rozgrzanej oliwie. Obsmażoną polędwiczkę posypuję tymiankiem, wkładam do naczynia żaroodpornego i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piekę ok. 20 minut. Upieczoną kroję w poprzek włókien na plastry. Dobrze jest polać ją sosem grzybowym np. zrobionym na bazie kurek.