Alex_M

Alex_M

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1760]

Polędwiczki w sosie cebulowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Przepyszny obiad na niedzielę. Rozpływające się w ustach mięsko w kremowym sosie o wyraźnym aromacie cebuli. Podałam z ziemniakami i papryką marynowaną oraz ogórkami kiszonymi

Polędwiczki w sosie cebulowym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki w sosie cebulowym

 

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki w sosie cebulowym
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć. pokroić w poprzek w plastry. Rozbić troszkę palcami. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron. W szklance wody rozpuścić zupę cebulową (warto przeczytać skład i wybrać tą z suszoną cebulą a nie samymi aromatami), wlać do mięsa, dodać ziele, pieprz i połamany listek laurowy. Dusić aż mięso zmięknie, ewentualnie dolać wody. Następnie dodać śmietanę, zagotować całość. Doprawić solą jeśli trzeba i pieprzem kolorowym. Podawać z ziemniakami posypanymi koperkiem i warzywami z domowych zapraw
Polędwiczki w sosie cebulowym
Mięso umyć, oczyścić i osuszyć. pokroić w poprzek w plastry. Rozbić troszkę palcami. W rondlu rozgrzać olej, obsmażyć mięso z obu stron.
Polędwiczki w sosie cebulowym
W szklance wody rozpuścić zupę cebulową, wlać do mięsa, dodać ziele, pieprz i połamany listek laurowy. Dusić aż mięso zmięknie, ewentualnie dolać wody.
Polędwiczki w sosie cebulowym
Następnie dodać śmietanę, zagotować całość.
Polędwiczki w sosie cebulowym
Doprawić solą jeśli trzeba i pieprzem kolorowym.

Tagi:

zupa cebula