grazka

grazka

Szef Kuchni
[Przepisów: 84]

Polędwiczki wieprzowe.

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wieprzowe polędwiczki, karmelizowane.

Polędwiczki wieprzowe.

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe.

 

  • Na dwie osoby:
  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • sos sojowy
  • miód
  • ketchup
  • ząbek czosnku
  • sol,pieprz
  • tłuszcz do smażenia

 

  • kolorowe papryki
  • pół łyżeczki cukru
  • łyżka masła+pół łyżeczki oleju

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe.
Polędwiczki pokroić na grube plastry,wymieszac z przyprawami i zostawić na noc. Wyjac z zalewy,splaszczyc lekko i usmazyc na tluszczu z obu stron.Wystarczą po 3-4 min. Papryki kolorowe pokroic w paseczki,posypac cukrem,niech pare minut poleza. Wrzucić potem na rozgrzane na patelni maslo z olejem(maslo sie nie przypali) i mieszając,krótko obsmażyc. Podawać polędwiczki na papryce.

Tagi:

sosy