rfima

rfima

Kucharz
[Przepisów: 12]

Polędwiczki wieprzowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

nowy sposób podania wiperzowiny

Polędwiczki wieprzowe

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe

 

  • 4 polędwiczki wieprzowe,
  • 10 dkg słoniny,
  • 5 dkg mąki,
  • 25 dkg pieczarek,
  • 1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
  • 4 grzanki z bułki,
  • 1/2 opakowania pasztetu DROP z drobiu 160g
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe
Mięso umyć, pokrajać na kawałki, lekko rozbić tłuczkiem. Naszpikować cienkimi paskami słoniny, posypać przyprawami i mąką, zrumienić z obu stron, wyłożyć na talerz. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, włożyć filety, polać winem, dusić kilka minut. Grzanki podsmażyć z obu stron, obłożyć pasztetem i filetami, posypać pieczarkami. Podawać z frytkami, kalafiorami, marchewką oraz surówkami.

Tagi:

pasztet