Polędwiczki wieprzowe

Polędwica, Grill « poprzedni | następny »
Babcia Halinka offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Polędwiczki wieprzowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Mięso umyć, osuszyć, włozyć do marynaty, dobrze wymieszać i odstawić na minimum 30


czas:

Polędwiczki wieprzowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 3 łyżki jasnego sosu sojwego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 2 łyżki ziarna sezamowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Polędwiczki wieprzowe - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć, włozyć do marynaty, dobrze wymieszać i odstawić na minimum 30 minut. Marynata powstaje z wymieszania sosu sojowego z cukrem, czosnkiem, imbirem, ziarnem zezamowym, olejem sezamowym i pieprzem. Upiec na grillu równomiernie obracając.. tak przygotowaną polędwiczkę można podać również jako przystawkę na zimno, pokrojoną w cienkie plastry i polaną octem balsamico.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Polędwiczki wieprzowe (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-22 19:43
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Polędwica
Polędwiczka w miodzie z figą w sosie z sera Polędwiczka z borowikami i pieczoną marchewką Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami
Polędwiczka z jabłkami w cydrze Polędwiczki w sosie cebulowym Pieczone polędwiczki marynowane w cydrze
Grillowana polędwiczka marynowana w sosie sojowym Polędwiczka a'la łososiowa Polędwiczki duszone w papryce
Polędwica Eli z bobem Polędwiczki duszone w sosie kurkowym Polędwiczka wieprzowa pieczona w cydrze

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane