Polędwiczki wieprzowe

Polędwica, Grill « poprzedni | następny »
Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Polędwiczki wieprzowe
oceń:  
ocena: 4/5
głosów: 2

Mięso umyć, osuszyć, włozyć do marynaty, dobrze wymieszać i odstawić na minimum 30


czas:

Polędwiczki wieprzowe - SKŁADNIKI:

  • 1 kg polędwiczek wieprzowych
  • 3 łyżki jasnego sosu sojwego
  • 2 łyżki cukru
  • 1 zmiażdżony ząbek czosnku
  • 2 łyżki ziarna sezamowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1 łyżeczka posiekanego kandyzowanego imbiru
  • 1/2 łyżeczki pieprzu

Polędwiczki wieprzowe - PRZYGOTOWANIE:

Mięso umyć, osuszyć, włozyć do marynaty, dobrze wymieszać i odstawić na minimum 30 minut. Marynata powstaje z wymieszania sosu sojowego z cukrem, czosnkiem, imbirem, ziarnem zezamowym, olejem sezamowym i pieprzem. Upiec na grillu równomiernie obracając.. tak przygotowaną polędwiczkę można podać również jako przystawkę na zimno, pokrojoną w cienkie plastry i polaną octem balsamico.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Polędwiczki wieprzowe (strona 1 z 1)  
darek112

darek112

2008-12-22 19:43
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Polędwica
Polędwiczka w sosie śliwkowym Wieprzowa polędwiczka z papryką i cebulą Polędwiczki panierowane
 Polędwiczka wieprzowa z sosem rodzynkowo-kawowym Polędwiczki w sosie grzybowym Polędwiczka w sosie cytrynowo - winnym z kaparami
Polędwiczki wieprzowe Ziołowa polędwiczka z kaszą jęczmienną wiejską Polędwiczki na ryżu z pieczarkami
Polędwiczki grzybowe z polentą Polędwiczka wieprzowa duszona w winie Polędwiczka w sosie paprykowym z kuskusem

Redakcja Gotuje

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane