Furiaa

Furiaa

Starszy Kucharz
[Przepisów: 21]

Polędwiczki wieprzowe w czerwonym sosie.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Smakowite polędwiczki wieprzowe:)

Polędwiczki wieprzowe w czerwonym sosie.

Składniki:

Polędwiczki wieprzowe w czerwonym sosie.

 

  • trzy polędwiczki wieprzowe,
  • trzy łyżki miodu,
  • dwie lub trzy łyżki koncentratu pomidorowego,
  • dwie lub trzy łyżki keczupu(łagodnego lub pikantnego),
  • dwie cebule,
  • cztery łyżki oleju,
  • sól,
  • pieprz,
  • przyprawa kucharek.

Sposób przygotowania:

Polędwiczki wieprzowe w czerwonym sosie.
Umyć polędwiczki, pokroić na kawałki,kawałki ułożyć w naczyniu przyprawić solą pieprzem oraz przyprawą kucharek następnie odstawić do lodówki na noc. Na patelnie dodać olej,obsmażyć polędwiczki z obu stron,przełożyć do garnka,podlać wodą tak aby polędwiczki były całe przykryte,dusić 30 minut na małym ogniu. Cebulę pokroić w talarki(mogą być grubsze) następnie lekko przesmażyć na patelni. Cebulę dodać do polędwiczek i dusić 10 minut. Keczup,koncentrat i miód wymieszać razem w miseczce i wlać do polędwiczek,dusić do miękkości.

Tagi:

przyprawy