Strona główna polędwiczki z cukinią i pomidorami

polędwiczki z cukinią i pomidorami

Wołowina « poprzedni | następny »
britnay - Przepis na: polędwiczki z cukinią i pomidorami offline

Kucharz
Przepisy: 4
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
polędwiczki z cukinią i pomidorami
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Polędwice i cukienie kroimy w plastry i smażymy. Na cukinie kładziemy plasterek sera i pomodoru. Dusimy pod przykryciem.


trudność: łatwe
czas:

polędwiczki z cukinią i pomidorami - SKŁADNIKI:

polędwiczki z cukinią i pomidorami - PRZYGOTOWANIE:

Kroimy polędwice w plasterki, rozgniatamy w ręce, by były płaskie. Solimy, pieprzymy i smarujemy wyciśniętym czosnekim. Kładziemy na patelnie i smażymy. Cukienie kroimy na tyle plasterków ile mamy plasterków polędwicy. Solimy, pieprzymy i smarujemy wyciśniętym czosnkiem. Również kładziemy krążki cukinii na patelnie i smażymy. Polędwice i cukinie obsmażamy z dwóch stron. Pomidory kroimy na pół księżyce i posypujemy bazylią. Kiedy obrócimy plastry cukini na drugą stronę, kładziemy na nią mały plasterek sera żółtego i cząstke pomidora Przykrywamy patelnie pokrywką i dusimy. Ściągamy plasterki polędwicy z patelni i kładziemy na nią cukinie z serem i pomidorem. Spinamy wszystko wykałaczką. Podajemy z sosem czosnkowym.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do polędwiczki z cukinią i pomidorami (strona 1 z 1)  
TheKajtex

TheKajtex
offline

2011-09-23 12:46
Mmmmnn.. Z moją miłością do cukinii koniecznie muszę wypróbować Twój przepis :)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wołowina
Szponder w sosie chrzanowym Zupa gulaszowa z jabłkiem, cukinią i całą resztą Wołowina w winie i pieprzu
Sezonowe leczo z wołowiną Gulasz tatarski Gołąbki wołowe z dodatkiem kardamonu
 Rozbef wołowy w sosie chimichurri Pieczeń rzymska z jajkiem podpiekana w sosie pomid Papryka faszerowana na ostro
Wołowe zawijańce w pomidorach gotowane na parze  Kotlety mielone z suszonymi grzybami Lasagne z kapustą pekińską i wołowiną

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane