ajo

ajo

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 353]

Polędwiczki z dorsza w panierce

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dorsz w smacznej panierce

Polędwiczki z dorsza w panierce Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki z dorsza w panierce

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z dorsza w panierce
Dorsza opłukać, wytrzeć papierowym ręcznikiem,solimy i pieprzymy go dość obficie oraz skrapiamy sokiem z cyrtyny. Odstawiamy na kilka minut, w tym czasie przygotowujemy panierkę: do pojemnika blendera (lub robota w którym będziemy mieszać) wsypujemy bułkę tartą, płatki kukurydziane,czosnek,czosnek niedzwiedzi, parmezan,paprykę. Całość mieszamy dokładnie, krusząc płatki kukurydziane. Polędwiczkę kroimy na kawałki (2 lub więcej w zależności od wielkości),każdy kawałek obtaczamy w mące, jajku a następnie w panierce. Smażymy na złoto na dobrze rozgrzanym oleju. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
Polędwiczki z dorsza w panierce
Polędwicę solimy,pieprzymy i skrapiamy sokiem z cytryny
Polędwiczki z dorsza w panierce
Przygotowanie panierki z płatków,bułki tartej i parmezanu
Polędwiczki z dorsza w panierce
obtaczamy w mące, jajku i panierce ...
Polędwiczki z dorsza w panierce
Polędwwiczki smażymy na rozgrzanym oleju