ania1904

ania1904

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 157]

Polędwiczki z dzika z marynowaną gruszką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polędwiczki można podawać z kopytkami lub kluskami śląskimi

Polędwiczki z dzika z marynowaną gruszką

Składniki:

Polędwiczki z dzika z marynowaną gruszką

 

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z dzika z marynowaną gruszką
Polędwiczki zamarynuj w zalewie dzień wcześniej.Gruszki obierz,pokrój na połówki i zagotuj w wodzie z octem,cukrem i goździkami.Wystudź.Polędwiczki obsmaż na patelni grillowej i włóż na około 5-10 min do rozgrzanego piekarnika.Na patelni ze smażenia przygotuj sos.Wrzuć na nią pokrojoną gruszkę i owoce borówki,dodaj trochę masła,koniak.Odparuj,dodaj ciemny sos. Smak przełam śmietaną.

Tagi:

marynaty sosy