Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Polędwiczki z mozzarellą i salami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Polędwiczki z kurczaka gotowane na parze z pastą z salami, czosnku, mozzarelli, pietruszki i marynowanej marchewki.

Polędwiczki z mozzarellą i salami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Polędwiczki z mozzarellą i salami

 

  • 8 polędwiczek z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 gałązek natki pietruszki
  • 50 g mozzarelli w kulce
  • 2 plastry salami z indyka
  • 1 czubata łyżka marynowanej marchewki

Sposób przygotowania:

Polędwiczki z mozzarellą i salami
Czosnek obrać, przełożyć do miski blendera. Dodać do niego porwane na mniejsze kawałki plasterki salami, ser mozzarella, natkę i marchewkę (użyłam marchewki ze słoika z marynowanymi pieczarkami). Wszystko dokładnie zmiksować. Polędwiczki ułożyć w garnku do gotowania na parze, oprószyć solą i pieprzem. Na każdym kawałku mięsa rozsmarować po trochu przygotowanej pasty. Garnek przykryć. Polędwiczki gotować na parze ok. 20 minut.
Polędwiczki z mozzarellą i salami
Wszystkie składniki pasty przełożone do miski blendera.
Polędwiczki z mozzarellą i salami
Składniki pasty dokładnie zmiksowane.
Polędwiczki z mozzarellą i salami
Polędwiczki ułożone w garnku do gotowania na parze oprószone solą i pieprzem.
Polędwiczki z mozzarellą i salami
Przygotowana pasta rozsmarowana na mięsie.