Polewa karmelowa

luna offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Polewa karmelowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszna polewa do ciast, lodow i innych deserow.


trudność: łatwe
czas:

Polewa karmelowa - SKŁADNIKI:

  • 200 ml. smietany kremowki
  • 1/2 szklanki brazowego cukru

Polewa karmelowa - PRZYGOTOWANIE:

Smietane wlac do rondelka, wsypac cukier i wymieszac. Na bardzo malym ogniu gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje ( u mnie trwalo to ok.60 min.) Nastepnie odstawic na kilka minut do ostygniecia. Ja do polewy dodalam kilka posiekanych orzechow wloskich i udekorowalam nia ciasto.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Polewa karmelowa (strona 1 z 1)  
misia14

misia14
offline

2010-10-28 21:25
czuje ten smak:)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-10-28 23:15
O kurcze jak to smakowicie wyglada !....Luna litosci....odchudzam sie ...5..:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2010-10-29 21:57
Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-10-30 14:37
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Misiu u mnie tak dlugo sie gotowalo bo moze dalam za duzo smietany a za malo cukru?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-10-30 14:45
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Karmel z mleka skondesowanego jest gesciejszy i jeszcze smaczniejszy:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Gofry z bitą śmietaną Krem do ciast z nutellą rumem i rodzynkami Babeczki omleciki z kremem karmelowym
Karmelki z musem jabłkowym Waniliowe serduszka z orzechami Ciasto czekoladowo-orzechowe z cappuccino
Kisiel jabłkowo-jagodowy Dyniowe buchty z marmoladą Dyniowy budyń z robaczkami
Gofry z mascarpone Ciasteczka czekoladowo-owsiane Muffinki piernikowe z miodem i pomarańczą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane