Polewa karmelowa

luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Polewa karmelowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszna polewa do ciast, lodow i innych deserow.


trudność: łatwe
czas:

Polewa karmelowa - SKŁADNIKI:

  • 200 ml. smietany kremowki
  • 1/2 szklanki brazowego cukru

Polewa karmelowa - PRZYGOTOWANIE:

Smietane wlac do rondelka, wsypac cukier i wymieszac. Na bardzo malym ogniu gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje ( u mnie trwalo to ok.60 min.) Nastepnie odstawic na kilka minut do ostygniecia. Ja do polewy dodalam kilka posiekanych orzechow wloskich i udekorowalam nia ciasto.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Polewa karmelowa (strona 1 z 1)  
misia14

misia14

2010-10-28 21:25
czuje ten smak:)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960

2010-10-28 23:15
O kurcze jak to smakowicie wyglada !....Luna litosci....odchudzam sie ...5..:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53

2010-10-29 21:57
Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-30 14:37
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Misiu u mnie tak dlugo sie gotowalo bo moze dalam za duzo smietany a za malo cukru?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-30 14:45
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Karmel z mleka skondesowanego jest gesciejszy i jeszcze smaczniejszy:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Sernik a'la kukułka z białą polewą Ciasto "Cycki Murzynki" Jabłkowo kokosowe muffinki
Muffiny marchewkowe wg Zub3ra Pyszne oczy Carycy Tarta czekoladowo wiśniowa
Babka serowa z rodzynkami Szybki torcik z truskawkami Codzienny drożdżowy z owocami
Wiśniowo-cytrynowa babka Ciasto z orzechową kruszonką Torcik z kremem budyniowo - kokosowym

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

  • Wygraj kartę o wartości 200zł! Wygraj kartę o wartości 200zł!

    Czy znasz produkty Hortex, które zawierają
paprykę? Wymień przynajmniej trzy i napisz: jakie
 jest Twoje ulubione danie z papryką? Uzasadnij
swoją odpowiedź. Do wygrania 5 kart DUKA o wartości 200 zł każda. Konkurs trwa od 18.03. do 31.03. Zapraszamy!

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w kolejnej edycji Konkursu Podróż kulinarna z Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią śródziemnomorską (chorwacką, hiszpańską, portugalską) i wygraj Kitchen Aid w dowolnie wybranym kolorze lub inne atrakcyjne nagrody!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 
 Twoje ulubione słodkości wielkanocne to:

 

Ostatnio komentowane