Polewa karmelowa

luna

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1
Polewa karmelowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszna polewa do ciast, lodow i innych deserow.


trudność: łatwe
czas:

Polewa karmelowa - SKŁADNIKI:

  • 200 ml. smietany kremowki
  • 1/2 szklanki brazowego cukru

Polewa karmelowa - PRZYGOTOWANIE:

Smietane wlac do rondelka, wsypac cukier i wymieszac. Na bardzo malym ogniu gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje ( u mnie trwalo to ok.60 min.) Nastepnie odstawic na kilka minut do ostygniecia. Ja do polewy dodalam kilka posiekanych orzechow wloskich i udekorowalam nia ciasto.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Polewa karmelowa (strona 1 z 1)  
misia14

misia14

2010-10-28 21:25
czuje ten smak:)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960

2010-10-28 23:15
O kurcze jak to smakowicie wyglada !....Luna litosci....odchudzam sie ...5..:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53

2010-10-29 21:57
Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-30 14:37
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Misiu u mnie tak dlugo sie gotowalo bo moze dalam za duzo smietany a za malo cukru?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna

2010-10-30 14:45
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Karmel z mleka skondesowanego jest gesciejszy i jeszcze smaczniejszy:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Tort pachnący kawą Bułeczki orkiszowe z jabłkami Ciasto Malinowa Chmurka
Ciasto Oczy Carycy Babka brownies - pycha Drożdżowa babka z makiem i orzechami
Sernik z brzoskwiniami Ciasteczka pomarańczowe Sernik waniliowo czekoladowy
Wiosenny sernik ze szpinakiem i truskawkami Biszkopt z masą serową i brzoskwiniami Szybki Marcinek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane