Polewa karmelowa

luna - autor przepisu Polewa karmelowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Polewa karmelowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszna polewa do ciast, lodow i innych deserow.


trudność: łatwe
czas:

Polewa karmelowa - SKŁADNIKI:

  • 200 ml. smietany kremowki
  • 1/2 szklanki brazowego cukru

Polewa karmelowa - PRZYGOTOWANIE:

Smietane wlac do rondelka, wsypac cukier i wymieszac. Na bardzo malym ogniu gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje ( u mnie trwalo to ok.60 min.) Nastepnie odstawic na kilka minut do ostygniecia. Ja do polewy dodalam kilka posiekanych orzechow wloskich i udekorowalam nia ciasto.



Komentarze do Polewa karmelowa (strona 1 z 1)  
misia14

misia14
offline

2010-10-28 21:25
czuje ten smak:)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-10-28 23:15
O kurcze jak to smakowicie wyglada !....Luna litosci....odchudzam sie ...5..:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2010-10-29 21:57
Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-10-30 14:37
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Misiu u mnie tak dlugo sie gotowalo bo moze dalam za duzo smietany a za malo cukru?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-10-30 14:45
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Karmel z mleka skondesowanego jest gesciejszy i jeszcze smaczniejszy:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Sernik czekoladowy Babka kisielowa Mazurek -pisanka
Wielkanocne jajko- murzynki :) Biszkopt migdałowy Sernik z wiśniami
Sernik Wielkanocny z polewą jogurtową i truskawkam Pomarańczowa babka Babka Wielkanocna CYTRYNOWO-MAJONEZOWA
Mazurek serowo-kajmakowy Babka cytrynowa Babka z oranżadą i posypką
Dziś moderatorami są
Babciagramolka
Babciagramolka

Platynowy Ekspert offline

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4 5
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj