Polewa karmelowa

luna - Przepis na: Polewa karmelowa offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 359
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Polewa karmelowa
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 6

Pyszna polewa do ciast, lodow i innych deserow.


trudność: łatwe
czas:

Polewa karmelowa - SKŁADNIKI:

  • 200 ml. smietany kremowki
  • 1/2 szklanki brazowego cukru

Polewa karmelowa - PRZYGOTOWANIE:

Smietane wlac do rondelka, wsypac cukier i wymieszac. Na bardzo malym ogniu gotowac tak dlugo, az masa zgestnieje ( u mnie trwalo to ok.60 min.) Nastepnie odstawic na kilka minut do ostygniecia. Ja do polewy dodalam kilka posiekanych orzechow wloskich i udekorowalam nia ciasto.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Polewa karmelowa (strona 1 z 1)  
misia14

misia14
offline

2010-10-28 21:25
czuje ten smak:)
Skomentuj
Oceń:
0
elzbieta8960

elzbieta8960
offline

2010-10-28 23:15
O kurcze jak to smakowicie wyglada !....Luna litosci....odchudzam sie ...5..:))
Skomentuj
Oceń:
0
misia53

misia53
offline

2010-10-29 21:57
Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-10-30 14:37
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Misiu u mnie tak dlugo sie gotowalo bo moze dalam za duzo smietany a za malo cukru?
Skomentuj
Oceń:
0
luna

luna
offline

2010-10-30 14:45
misia53 napisał(a):

Luno , zastanawiam się a może ty mi powiesz czy jest różnica między karmelem z mleka skondensowanego a tym ze śmietanki ? . Ja robię taką polewę z kremówki i orzechów i cukru ale 10 - 15 minut gotuję i pięknie zastyga.

Karmel z mleka skondesowanego jest gesciejszy i jeszcze smaczniejszy:)
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Sorbet brzoskwiniowy Malinowa rozpusta Migdałowe ciasteczka
Drożdżówki z  budyniem i brzoskwiniami Owsiane crumble z winogronem i jabłkami Roladka z surową masą jabłeczną
Różowe kopczyki Muffinki straciatella z wiśniami z kompotu Szarlotka owsiano-gryczana
Babeczki z morelą i kiwi na śmietanowym kremie Ciasto bananowe Kruche ciasteczka z jagodami

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane