karolcia_zip

karolcia_zip

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 255]

Polewa na ciasta

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kakaowa polewa do ciast i tortów.

Polewa na ciasta

Składniki:

Polewa na ciasta

 

  • 1/2 kostka margaryny Kasia
  • 3 łyżki wody
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 łyżki kakao

Sposób przygotowania:

Polewa na ciasta
W rondelku rozpuszczamy margarynę na małym ogniu. Następnie dodajemy cukier puder, kakao i wodę. Mieszamy tak długo aż masa zrobi się jednolita i się zagotuje. Gotujemy krótką chwilę. Następnie zestawiamy z ognia i czekamy aż przestygnie. Po ok. 20 minutach polewa jest gotowa do wylania na wierzch ciasta.
Smacznego ;)